Aktiviteter på Dalgaarden

Dalgaarden fungerer som et hjem og tilbyder alle de aktiviteter og gøremål der er behov for, når et hjem skal fungere optimalt. Vi har gode og hyggelige forhold og et stort velfungerende fællesareal, hvor det praktiske, så som madlavning, rengøring, vasketøj, spisning, m.m. kan fungere rigtig godt mellem de syv beboere og det pædagogiske personale. Ud over det praktiske er der selvfølgelig også plads til andre aktiviteter både i fællesskab og for den enkelte, læse avis, se tv, spille brætspil, motions-cykle, høre musik, massagestol, se billeder, spille PlayStation, se IPad, lave hjemmebio og meget mere.

Der er mulighed for et aktivt liv i egen lejlighed, hvor der er plads til selvstændige, individuelle aktiviteter og sociale relationer. Mange af borgerne har kærester, som de gerne tilbringer fritiden med, i lejlighederne er der gode muligheder for privatliv og overnattende gæster. Familier og venner kommer også på besøg, borgerne og deres gæster har her mulighed for at hygge sig i de private gemakker, hvor du f.eks. kan lave kaffe, spise med private gæster, eller hygge sig på anden måde.​

Vi er rigtig glade for livet på landet, men holder også af at komme til byen, Farsø ligger 3 km væk og der handles dagligt efter ønske og behov. Vi deltager i lokale arrangementer, så som byfest, lokale koncerter, sportsbegivenheder, by-night osv.

Det er også muligt at dyrke diverse fritidsinteresser, bl.a. er der handicap håndbold i Hvalpsund, aftenskole for udviklingshæmmede i Løgstør, hockey og fodbold på Limfjordsskolen og handicapridning på Birken nær Skals, hvilket giver masser af lejligheder til at møde gamle venner, andre ligestillede og måske danne nye venskaber.​


​Familie, kærester og venner er også en prioritet for Dalgaarden, og her har vi en god og regelmæssig kontakt. Bl.a. holder vi fødselsdage, fejrer årstidens fester og vi samler alle familier to gange om året til heldagsarrangementer.

De stører byer benytter vi os af når vi trænger til cafeture, restaurant besøg, koncerter, nyt tøj, specielle indkøb, teater, biograf eller hvad der nu måtte blive ønsket, især i weekenden kan turen gå til især Aalborg eller Viborg. 

​Vi tilbyder også rejser, to længerevarende, en sommer og vinterrejse af en uges varighed, det kan både være sydpå til varmen, op i sneen eller hvor borgernes ønsker, samt mulighederne tager os hen. Derudover tager vi på små ture, fx på camping i sommerferien, i sommerhus, på juletur eller på storbytur med hotelophold, koncerter, festivaler, halballer o.l.

​ På Dalgaarden vil vi gerne leve et sundt og aktivt liv, vi ved hvor vigtig det er at holde sig i form og leve sundt. Motion er derfor en stor del af vores hverdag. Derfor går vi gerne en tur ved vandet eller i skoven. Cyklerne bliver også brugt flittigt, både når vi er vært for vores årlige cykelløb Dalgaarden rundt, med op imod 200 deltagere, men også, når vi bare cykler en tur til Hvalpsund og får en is.

​​Juridisk grundlag​

Midlertidigt botilbud til voksne § 107

Længerevarende botilbud til voksne § 108

Aktivitets- og samværstilbud efter Serviceloven §104​

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU

Om Fonden Dalgaarden

S/I Fonden Dalgaarden

Dalgaarden er et botilbud/hjem for syv voksne borgere, med tilhørende dagbeskæftigelse og STU for 15 voksne borgere.

CVR: ​40576029

Download tilsynsrapport her

Hurtig navigation

​›​​ Forside

​›​ Værdigrundlag

​›​ Metoder

​›​ Fysiske rammer

​›​ Faglige målsætninger

​​​› Botilbuddet

​› Dagbeskæftigelsen

​›​ Kontakt

Kontakt os

S/I Fonden Dalgaarden

Grønnerupvej 21, 9640 Farsø

Find vej med Google Maps

Send os en e-mail eller ring på 98 63 87 96